αɴιѕ;

ANIS SYAHIRAH. 17 Y/O.
RARELY ONLINE. HEWHEW


© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
MAMA 2014
Friday, December 5, 2014 | 1 comment[s]


Assalamualaikum.

  Mnet Asian Music Awards 2014. Yah! 141203. Hari yang paling bermakna bagi EXO and EXO-Ls. I'm pretty sure, ramai yang tengok kan? Trending kot. Aku siap spam banyak-banyak kat twitter pasal MAMA ni. Siap update satu-satu lagi siapa yang menang. huhu. excited gila semalam.

  Petang tu, buka wifi, tapi, tak boleh, entah kenapa lah. Memang rasa sebentar lah kekecewaan tu. Ingatkan nak tengok lah red carpet MAMA, dah tu wifi takleh. Masa maghrib, aku try tutup and buka balik wifi. Dan, boleh. Terus buka laptop, cari live streaming. Aku mana ada astro weh. Sorry la, abah aku tak kasi. Dia cakap, nanti lagha.

  Dah live streaming, faham-faham jelah macam mana. Banyak kali kot kena refresh sepanjang aku menghadap MAMA tu. Dan masa aku mula-mula buka tu, loading gak ah. Lepas aku tengok WINNER menang for category Best New Artist dan Sunmi menang for category Best Dance Perfomance, aku terus mandi, dan solat maghrib.

  Lepastu, memang hadap laptop jelah sampai habis MAMA tu. Sekali setahun je kot merasa ni. Tapi, yang tak best nya, bila perlu loading banyak kali dan missed beberapa part. Dan yang paling best, bila EXO menang.

  Okey. Mula-mula, Best Asian Style. Yang tu aku tak tengok pun. Tak silap aku, red carpet rasanya. Aku dapat tahu dekat ask.fm. Ada satu fansite EXO tu. Yang kedua, Best Male Group. hahahahaha. aku ingat lagi muka aku macam mana time EXO menang tu. kemain excited. Yang ketiga, Artist of The Year. yahh. yang ni lagi excited habiss.

  Lepas AOTY, aku ingatkan yang last sekali, Song of The Year lah. Aku ingat EXO yang menang juga. Tapi, Taeyang. Bila fikir balik, sesuai lah dia dapat award tu, sebab lagu Eyes, Nose, Lips tu femes gak. Aku scroll twitter, and Caralene, asal Singapore, dan dia attend MAMA ( so jealousss ) . Dia tweet yang ada lagi satu award. Album Of The Year.Okey, baru ingat tahun lepas EXO pun menang award ni. Lepastu memang berharap gila ah EXO menang. Dan akhirnyaaaa....

Album Of The Year - EXO

  Serious, memang over gila aku. Sampai nak nangis bagai. lol. Belum nangis okey. So, takdelah mengada mana. Lepastu, rasa macam, wow! EXO menang 4 awards, seriously? Tapi, kalau krishan ada bersama, mesti lagi sweet kan? pergh.

  Speech diorang aku tak tengok mana sebab tak sempat and mnet suruh aku refresh dulu. Tapi, aku tengok sikit-sikitlah dan tengok translation kat twitter. Lay speech, omg!

  Perfomance diorang aku tengok dengan keadaan tersekat-sekat, sebab perlu refresh banyak kali gak ah. Part Tell Me What Is Love tu, nasib baik tak tersekat. Maybe, mnet tahu aku suka D.O kot. hahaha.. perasan lebih.

  Dan, aku rasa bangga sikit sebab jadi EXO-L. Hahaha. takleh lebih-lebih. Aku rasa, lepas apa yang berlaku kat EXO, diorang patut la dapat awards ni, walaupun ada fandom lain yang bash. Kenapa? EXO tak layak eh? Diorang layak je kot. Usaha diorang kan? Dan aku hanyalah fan je.

  Ramai gak ah tak puas hati sebab semua yang datang dapat awards. Ada gak yang datang tapi tak dapat. CNBLUE dapat, tapi AOA yang tolong ambilkan. Diorang bash laa kenapa EXO yang menang, bukan Super Junior. Kenapa SiSTAR yang menang, bukan SNSD atau 2NE1. Dekat vote tu kan, SuJu yang tinggi lah bla bla bla. Padahal, diorang tak tahu, MAMA judge macam mana. Kan 20% je daripada vote. Lagi2 yang UnionPay tu. Hadoi. Bukan aku nak kutuk, tapi, boleh tak terima kenyataan?

  Okeylah. Setakat ni je kut cerita aku pasal MAMA 2014 ni. Oh ye! Aku dah download 1/3 mama ni. hheheheheh ( saje bagitahu, macam kau kesah pun. )

The Winner!

▲ Album of the Year
EXO – ‘Overdose’


▲ Song of the Year
Taeyang – “Eyes, Nose, Lips”

▲ Artist of the Year
EXO


▲ Best Male Artist
Taeyang


▲ Best Female Artist
IU


▲ Best Male Group
EXO


▲ Best Female Group
SISTAR


▲ Best New Artist
WINNER


▲ Best Dance Performance – Male Group
INFINITE – “Last Romeo”


▲ Best Dance Performance – Female Group
Girl’s Day – “Something”


▲ Best Dance Performance – Solo
Sunmi – “Full Moon”


▲ Best Collaboration
Soyu x JungGiGo – “Some”


▲ Best Vocal Performance – Male
Taeyang – “Eyes, Nose, Lips”


▲ Best Vocal Performance – Female
Ailee – “Singing Got Better”


▲ Best Band Performance
CNBLUE – “Can’t Stop”


▲ Best Rap Performance
Epik High – “Happen Ending”


▲ Best Music Video
2PM – “Go Crazy”


▲ Best OST
Lyn – “My Destiny” from ‘You Who Came From the Stars’


▲ Best Asian Style
EXO

▲ Style in Music
Jung Joon Young

▲ International Favorite Artist
John Legend

▲ K-pop Fan’s Choice – Male
INFINITE

▲ K-pop Fan’s Choice – Female
TaeTiSeo

▲ Most Popular Vocalist
IU

Labels: , ,

CREDIT