αɴιѕ;

ANIS SYAHIRAH. 17 Y/O.
RARELY ONLINE. HEWHEW


© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Everything about 2014
Friday, January 2, 2015 | 0 comment[s]


Assalamualaikum.

  Sekarang ni dah pukul 1 am lebih. Agak terlewat untuk wish Happy New Year. untuk Malaysia lah. Padahal , Amerika masih 1 January 2015. Kita orang Malaysia di sini dah 2 January. hahahaha. Apa yang lawak pun aku tak tahu. -.-

  Previous post, aku ada senaraikan wishlist untuk 2015. erm erm. Agak-agak dapat selesaikan semuanya ke? Ajet ajet je bagitahu tu. Mana tahu, ada improvement untuk tahun ni, dapat selesaikan semua wishlist, kan? kan?

  Aku rasa, best gak kalau kongsi kenangan indah aku kat korang kan? Tapi, kalau blog aku ni memang takda readers, jawabnya, aku kongsi sorang-sorang jelah. hahahaha ok tak lawak. oh pls anis pls.

[!!] WARNING : Kalau rasa ayat aku menggedik tahap babun ke, pls jangan baca. Kalau rasa aku ni gedik ke, ngade ke, pls jgn baca. Kalau rasa aku ada missed beberapa part atau tersalah apa ke, maafkan aku. First of all, maafkan aku sebelum aku menaip kenangan indahh ini. hahahahah whatever.

  Bulan Januari, ok srsly aku tak ingat mana pun. Betapa nenek nya aku kk. Awal tahun yang aku ingat hanyalah daftar sekolah laa. Pagi tu, eh tak. Malam tu kemain, text kawan, sebab takut nak daftar. Everytime like this laa, bila nak hang dengan kawan lagi lagi nak gi sekolah macam daftar ni. Discuss nak kumpul kat mana lah.

  Maklumlah, masa tu tak tahu lagi dapat kelas mana. Lastly, tak streaming pun dan dapat kelas sama lagi. Whaa. Masa tu happy sangat la sebab tak streaming. Dan tahun 2014 juga lah aku bergelar seorang pengawas. Oh yeahh! Alaa, pengawas siber je. Tak lebih. Pink pula tu. Kalau ada warna biru, dah lama aku ambil. Tapi, biru untuk MPP je.

  Eleh, MPP tu untuk orang yang betul-betul ada ciri pemimpim lah. Aku? 2016 nanti tak mungkinnya dapat. Kalau dapat pun, mungkin aku tolak. Tu pun kalau diizinkan Allah untuk hidup. Oh ya! Berbalik semula kepada kenangan indah tadi. ahahaha. Hari first sekolah memang rasa awkward gak ah dengan pakai baju pink. hahaha.

  Masa awal tahun, memang tak dapat lupa muka akhawat dan ikhwah yang temuduga aku tahun 2013 tu. hahahaha. Masih tersemat di ingatan. Muka 'bengis' diorang. Cewahhh. Sedapnya engkau bercakap sesedap oren. Taklah, mana ada. orang nak interview hadek-hadek, memang kena bengis gitu. Takkan nak buat muka ayu mengalahkan Naeun? yedok.

  Nanti tak sempat nak buat pilihan untuk saringan kedua. Ramai sangat yang berjaya. hahahaha. Dah tu, bila akhawat buat muka cute macam Bomi, ikhwah pula, buat muka macam Sehun. aduhh. Tersedak. Apa yang gua merepek ni?

  Belum habis bulan Januari dah berapa perenggan? Tak sanggup rasanya nak habiskan untuk 12 bulan. Rasanya esok pun belum habis. wahahaha. Nampak tak ketidakaubendaan disitu? 하지하지마!! /sambil dance ikut rentak lagu got7/

  Okay. Sambung balik. Jap. Tadi nak sambung tetiba bunyi sesuatu kat luar. ( I'm alone right now!! Everyone is already sleeping!! ) Ok abaikan.

  Masih ingat lagi, dalam bulan Januari lah, Leeda bagitahu aku, 13 January , is Kaisoo's day. At that time, aku ship juga la OTP ni. Tapi, sekarang aku lebih ship Chansoo. OMG, they're so adorable for being together! I mean, this :


  Don't misunderstand! Well, normal lah kalau boy group ni lol apekah? hahahahaha aku tak tahu juga macam mana nak explain. Cuma, kalau kau EXO-L, tahulah apa dia. Rasanya kpop stan juga mengerti. hahahahahaha lol me /slap face like Jackson/ dia dah start cerita kpop dia. jap, one more,


  Ni masa TLP . Hahaha cute sangat. Dah macam orang nak melamar tu. Tapi, sayang, Chanyeol kena reject dengan D.O . Aku tengok fancams haritu. Dua kali kot. hahahahaha jap, aku nampak cinta segi tiga di sini :

lol dua lelaki berebut seorang lelaki yang pakai baju putih tu
   Okey, aku stop dengan cerita kpop yang dah lari dari tajuk beberapa perenggan yang lalu. 

  Birthday my mom bulan januari juga. And my friend, hannani. My primary school's friend too, Fadzliyana / yanaforshort. 

  February. Aku rasa takda apa kot. Cuma my older sister's birthday, 7 February. March, ramai sangat yang celebrate birthday bulan ni. My friends, xiumin, and my third sister. And, MH370 tragedy. Bila dah sampai tengah-tengah bulan ni, dah tak ingat dah apa yang jadi kecuali ada something yang dapat ingatkan aku. 

  April, yeah of course, my best friends forever till jannah (insha Allah) 's birthday, Fatimah and Maisarah. Both are the same age with me. And, dinie, my SNS bff. It's weird if I say, she's my bff. Bcs she is older than me. But only one year. eheh. Idk it's confirmed to say , she's my bff. hahaha. but, my thought only. I hope my relationship with these three girls will last forever. Inshaa Allah.

  Sehun and Luhan both in the same month too, with my three baes. hahaha. Kenapa aku start speaking tak tentu pasal ni. okay okay. balik melayu sejati semula. Tak lupa juga, my friends at school. Tapi, baru aku sedar, ramai juga yang aku rapat, celebrate birthday diorang bulan ni. Wow! Such a great month. 

  Aku rasa, stop sampai di sini dulu untuk malam ni. Dah lewat sangat ni. ( sebenarnya aku taip lebih awal. so, aku save dulu sebelum sambung post ini untuk dipublishkan )

  *Yeah. Aku sambung balik post yang terbengkalai semalam.

  May. Benda yang paling aku excited sekali, EXO's comeback dengan lagu Overdose. wahahaha. Masa tu juga, aku pergi ambil kakak aku di Gombak. Tak silap aku lah. Rasanya dah betul kot. Tak pun hantar kakak aku sorang lagi kat Nilai. Masuk U. Seingat aku, aku naik highway sambil dengar semua lagu dalam mini album ni.

  And for sure, memang ada yang sambut birthday bulan ni. 2nd May, Tao and Bambam. 6, Baekhyun. 7, barulah EXO's comeback. Suho 22. My classmate 2013/14 , Nayli on 23rd. And my 4th sister, 2nd sister and my younger brother. My 2nd sister and my younger brother both were born on the same date, 31st May.

   sorry, I have 4 sisters and 1 brother. And total is six. So, no wonder lah I mention banyak sangat kakak I di sini. **Tapi, one thing yang memang sedih la, Kris lawsuit. I don't want to mention it but, I think I should mention it  a little. And I don't want to talk about this again. It's really break my heart.

  June, nothing happened kot. But, only two person were born on this month. Mengikut kalendar aku lah. The two persons are Khaleeda and Afini. Sebab seingat aku dua kawan aku ni, dekat-dekat je tarikh lahir dia. Khaleeda on 23rd. But, Afini, I forgot her birthdate. Sorry, Fini. Tak sempat nak tick kat kalendar.

  July, aku tak tahu kenapa, tapi, dalam kalendar aku, takda siapa yang celebrate birthday dia bulan ni. hahahaha. Tapi, MH17. :( August, only, Malaysia Day. And sunggyeol, infinite. September, Syurah. My friend's birthday. She was born on 8th Sept. And Chen. Aku rasa, tak banyak pun kenangan indah yang aku kongsi. Yang ada, cuma aku mention birthday sorang-sorang. Hahahahaha apa lah aku ni . /slap face/

  October, only Lay. then, nothing. ** I hope it's nothing too, but then, I remember one thing, Luhan's lawsuit. I don't want to remember but , like Kris' lawsuit, I think I should mention it a little. haha.. :( November. Yeah. Yang ni, masih ingat laa kot. Sebab banyak yang berlaku bulan ni. 2nd, my birthday. Tapi, menyedihkan lagi, exam akhir tahun juga jatuh pada hari tu. sedih sangat hwaaaa.. hahahaha tapi, masih ada yang ingat. alhamdulillah.

  Bulan ni juga, kelas kesayangan aku buat jamuan akhir tahun. best. best sangat ya Allah. tapi, aku sedih, video kelas tak sempat siap haritu, dan sampai sekarang belum siap. Aku kena tunggu kakak aku balik, nak pinjam laptop dia. tu pun kalau dia bagi. huhu. pengawas siberia aku pun buat majlis jamuan juga. aku tak makan banyak sangat pun, disebabkan kedua-kedua jamuan tu jatuh pada hari yang sama.

  Jadi, perut aku pun masih penuh lagi masa tu. tak makan banyak laa. tengok makanan sedap-sedap pun dah tak rasa macam tu pun. tapi, bila teringat balik makanan-makanan kat situ, ruginyaa tak makan. sedap sangat ya Allah! nak buat macam mana, pagi tu, aku dah makan banyak kat jamuan kelas. so, kekenyangan tu bawa sampai ke petang lah. petang tu, barulah siberia buat jamuan. tak ke merana kalau aku sumbat je makanan dalam perut. waduhh.

  Tapi, kedua-dua jamuan tu, memang banyak gila makanan weh. Yang kelas tu, KFC tu boleh bawak balik laa kiranya. Sebab kalau takda nasi kukus, dah lama makan KFC je. Dahlah tengah hari tu, makan pizza pula. Dengan mee goreng yang banyak lagi. Tapi, mee goreng tu pun aku buat balik, sebab sedap sangat. hahahaha.

  Last day sekolah memang takleh la. Sehari sebelum tu pun, takleh tahan dah. Sebak. cewahh. bukan apa, lepasni kiteorang dah tak sekelas dah. huhu. lagi-lagi yang asrama. dahlah duduk jauh, so, susah nak keluar. ( padahal cuti ni tak pernah pun keluar sesama walaupun duduk area sama kk ) hm aku nak sangat video tu cepat siap. tapi, dah dah aku malas nak kenang kembali. buat rasa sebak di dada adalah. wow, over nya engkau anis oh pls la stop.

  Dan tibalah bulan disember. Takda apa yang aku buat selain meneruskan hidup dengan rutin harian yang sama tiap-tiap hari. Tak lain tak bukan dengan tidur, bangun, makan, minum, solat, mengaji, dan yang paling tak tinggal , online tiap-tiap hari. perghh cuba kalau buat ibadah macam online tiap-tiap hari, rasanya, dah banyak kot pahala boleh kumpul.

  Tapi, bukannya aku duk wat apa, tapi, online je memanjang. adui. Mak abah aku kadang-kadang duk pot pet pot pet marah aku sebab tak buang tabiat ni. hahahahaha lol. Aku kalau online, memang layan kpop ah. Yeah. Aku akui.

  Pernah haritu, aku taknak pergi bermalam rumah mak saudara aku sebab takda wifi. hahahahaha nampak macam lawak, tapi, masya Allah perbuatan tu, haihhh teruknya aku. ( sedar pun, tapi tak ubah )

  Okey, rasanya aku takda lah teruk sangat sampai tak makan tak minum tak tahu perkembangan semasa. At least, aku ada tolong mak aku buat cupcake comel-comel, tengok tibi, angkat kain, tutup tingkap. kan? ( tk pyh mention pun takpe yang angkat kain and tutup tingkap tu memalukan jelah hahaha )

  hahahaha so for this year, aku harap it's better than past. I hope so. And I wish I could improve my English and speaking like British accent. hahahaha bcs last night, I read my schoolmate's tweet. She said about British accent, and I made some research about british accent and yeah, sound cool. but, it's not easy to speak like Britons.

  I made some research about manglish, and somehow I feel like, videos on youtube about manglish are all sound by chinese in Malaysia. I don't think , Malay people talk like that. Like, they add 'lah' at the end of their sentence. I think, only chinese speak like that. hahahaha aku pun bukannya tahu bab bab ni, sebabnya, some Malay people tak speaking mana pun. That's why aku cakap, Malay people tak guna 'lah' kat belakang.

  Aku bagitahu je. Pendapat aku. hehehehe. Sorry kalau aku salah.

  Okey lah terlalu panjang dah ni. Sorry atas kegedikan aku dalam mengarang ayat di atas. Yang english tu, aku try sikit sikit dulu. Maafkan aku atas semua kesilapan aku. Terima kasih kerana habiskan masa anda untuk membaca entry kali ini. lol

  Bye.

**new update

Labels: , , , ,

CREDIT