αɴιѕ;

ANIS SYAHIRAH. 17 Y/O.
RARELY ONLINE. HEWHEW


© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
SPM 2014
Wednesday, March 4, 2015 | 0 comment[s]

Assalamualaikum.

  As everyone knows, yesterday was a big day for 97-liner. Kelmarin kan ambik result SPM. Tahniah untuk semua yang dapat result semalam.

  Not forgetting, congrats to my sister too. She's gave a big surprise for my parents and my family. She's got straight A's in SPM. So proud of her. Kakak aku dah banggakan mak abah. So now, it's my turn to make my mum and dads proud.

  Geng dia pun dapat straight A. tapi, dua orang je yang tak dapat. Sekolah aku 26 orang je dapat straight A. tu pun, takda seorang pun yang dapat straight A+. kesian sungguh. Sekolah aku memang menurun dah. Tahun lepas pun, paling tinggi 10A+. Tahun ni, rasanya 9A+ kot. Budak lelaki kelas kakak aku 4 orang je. Alhamdulillah, keempat-empat dapat straight A.  Alhamdulillah, kakak aku dapat 5A+.

  Dan sekarang, aku pula yang kena struggle untuk dapat straight A dan kekalkan sejarah family aku. huhuhuhuhu dahlah ada rumor yang menyatakan tahun aku nanti dah takda SPM, ada PT5. Aku tak tahu betul ke tak. Kawan aku yang bagitahu.

  Aku harap, sekolah aku cepat-cepat dapat title sekolah international. Rasanya, bila dah dapat title tu, dah takda SPM, PT3 kot. Rasanyalah. Sebab cikgu kata, sekolah IB ni, focus kepada IB jelah. SPM, PT3, PBS dah tak main. Bila macam tu kan, senang. Lepas habis form 5, masuk diploma programme. Lepas habis diploma, boleh sambung uni kat oversea. Kan best macam tu?

  Tapi, semua benda bukan mudah nak dapat, kan? Semuanya kena usaha. Kalau benda tu senang nak dapat, senang nak pergi. Macam cikgu seminar aku bagitahu. Jepun dapat takluki Tanah Melayu dalam masa yang singkat je. Tapi, bertahan sekejap je. "Benda yang senang dapat, senang pergi".

  Okeylah. Tu je. By the way, congratulations to all 97-liner. Assalamualaikum.

Labels: ,

CREDIT