αɴιѕ;

ANIS SYAHIRAH. 17 Y/O.
RARELY ONLINE. HEWHEW


© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
just around the corner
Friday, August 28, 2015 | 0 comment[s]


Assalamualaikum.

   Hello! It's been almost a month till we meet again today! Yeah! My latest post is about eid mubarak. Hahaha okay. I'd promised that I'll post an entry which is about iftar in Ramadhan this year. I think, I won't post it. It's already Zulkaedah. If I have mood after PT3, then, I will. If not, I won't.

   So, I'm one of the PT3's candidates for this year, 2015. This month is really busy with PT3's thingy that made me doesn't have enough time to spend on blogging. Although I'm not allowed to open laptop, online, blogging, and bla bla. PT3 is just around the corner. And I still playing like PT3 is never happened. I wish it's real. It will happen anyway. On 12-15 October 2015. Wish me luck!

   August. A week after raya, it was the time that all PT3's candidates in my school lalui saat-saat mendebarkan bila Ujian Lisan Mendengar dan Bertutur was held. ( i will use malay language ) For BM bertutur, it's okay la sebab kiteorang buat dalam satu group ( ada dalam 4-5 orang ). So, bila dah masuk dalam examination room(?), takdelah berdebar sengsorang. At least, rasa ramai-ramai hahahaha.

   Tajuk yang group aku dapat, takdalah susah sangat. Boleh dikatakan sederhana lah. 'Sains & Teknologi Dalam Kehidupan'. I really hope for the best. Lepas ni, kena tawakal, doa banyak-banyak. Nak ubah pun, tak boleh dah.

   Okay. Kalau yang English pulak, memang rasa berdebar nak tercabut jantung. Hahaha the feelss~~ Sebab yang ni takda teman sejati yang boleh temankan. Kena sorang-sorang je. Sebelum dipanggil, kiteorang semua akan dikumpulkan, dan duk dalam library sebagai bilik kuarantin. Yang BM macam tu juga. Dahlah aku ni nama yang teratas jugalah disebabkan huruf aku bermula dengan A. Aku yang keempat. Out of 28 candidates.

   Aku, start datang sekolah lagi, memang dah berdebar-debar. Masuk bilik kuarantin, jadi cacing kepanasan. Hahahahah aku bukan senang nak tenang. Lepas dah lalui, memang lega. Okay, sebelum aku, lelaki. Lepas je dapat tahu, turn aku lepas tu, hmph redha jelah. Aku kena tunggu luar examination room dulu. Penjaga kat luar tu bagi satu text. So, kena baca lah sendiri-sendiri dulu. Testing. Lepas tu, calon sebelum aku keluar. Then, aku kena tunggu kejap. Lepas tu masuk. Huh.

   Masuk-masuk, duduk. Kena baca text tadi. Dengan pronunciation yang betul dengan nada yang jelas. Lepas habis, teacher bagi tajuk untuk aku bagi talk. Oh ya, for your information, ada dua orang examiner iaitu my teacher and sorang teacher kelas lain. Tajuk yang aku dapat, 'Festival'. Huh, apa lagi, memang cakap pasal Raya ah. Hahahahah.

   But, aku cakap not so much. So, teacher terus tanya soalan. Banyak juga soalan yang ditanya. Maybe nak backup sebab tak cakap banyak sangat. Pelbagai soalan ditanya. Hahaha teacher aku lagi lah, siap tanya buat ketupat tak hari raya. Tanya berapa buat lah. Haih. Lepas habis, fuhhhhh. Lega.

   Tapi, lepas tu still rasa berdebar sebab takut ah, cakap sikit je kan. The next week, kiteorang semua ada ujian mendengar bm bi. Yang BM aku ada careless. Redha jelah. Bi pulak, seriously kat last-last, bahagian subjektif, dahlah suara guy, bolok-bolok, tak jelas, Repeat dua kali pun, dapat tangkap sikit je, Orang lain frust gila part tu. So, the end of Ujian Lisan Mendengar & Bertutur BM&BI.

  This week, aku ada trial PT3. Sebab tu aku dapat online malam ni. Dah habis exam. So, rasa free skit ah dari stress. Padahal, yang PT3 sebenar tak habis lagi. Yang trial kali ni, entahlah, PAI, aku rasa susah gak ah. Math senang, tapi, of course, careless makcik. Bagi aku takde ah senang sangat, cuma boleh lah nak jawab. Kelas pertama, ada yang dapat 100%. Daebak~ Aku harap tu markah aku untuk PT3 nanti. Aamin.

   Yang lain, aku tak berani nak explain. Sebab nak kata susah, ada lah juga, Nak kata senang, em em. Bahasa Arab, okay je. Cuma, disebabkan peruncingan, pergh. Malas aku nak cite. Aku taknak kenang. Aku tak nak fikir. Aku nak tenangkan diri dulu. Aku malas nak hadap. Aku takut nak hadap. But eventually, aku kena hadap juga.

So, setakat tu jelah. Doakan aku berjaya. Wish me luck! Sayang korang pfft.

Labels: , , , , , ,

CREDIT