αɴιѕ;

ANIS SYAHIRAH. 17 Y/O.
RARELY ONLINE. HEWHEW


© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
I'm B A C K
Thursday, May 25, 2017 | 1 comment[s]


Assalamualaikum. 
Peeps.

   Oh sekian lama aku tak update blog. Lebih setahun dah haha. Memang tahu dari awal, takde orang pun yang baca atau rindu atau menanti-nantikan post daripada aku. Kan? Well, blog ni pun wujud sekadar luahan hati, atau barangkali untuk berkongsi di alam maya tentang kehidupan aku. Untuk bacaan aku sendiri juga. Boleh la, nak mengenangkan kisah dulu-dulu. Penulisan pun masih tak matang. Woi asal skema sangat ni aduhh

   Aku tak tahu jugak sebenarnya nak start dari mana since dah setahun lebih aku meninggalkan dunia blogging. Aku kembali pun sebab alang-alang dah bukak laptop ni, tangan menggatal la bukak semua benda. Nak cakap bosan amat tu tak jugak. Penangan freedom lepas exam tiga minggu kot. Aku baru je habis exam rabu lepas. Fuhh, lega. Aku ada beberapa bulan je lagi before SPM. 2 post terakhir aku baru je cakap pasal nak ambik result PT3. Now, dah nak ambil SPM dah. Cepat sangat masa berlalu. 

   Tahun ni aku dah form 5, memang jawabnya study tak boleh tinggal. Well, result exam dari tahun lepas sampai tahun ni, amatlah tidak memuaskan. Sejujurnya boleh dikatakan aku ni pemalas. Sebab tula, result ya Allah, seram sejuk bila memikirkannya. wuih. I do get motivations, but to change my attitude, is really hard. I have to change. As soon as possible. I have about 6 months left before fighting with papers on November. Doakan aku please. Mid year exam lepas, ingatkan boleh la nak improve. Ceh, padahal mostly aku buat macam rojaks. I have tried my best, but that's all I could make it at last. 

   

em. what else I should talk about?

   Oh, anyway, my school just got the title as an International Baccalaureate World School. It happened on 16th May which was on teachers' day! The PK Pentadbiran announced before launching the teachers' day at the hall. We got surprised as it was unbelievable. I was almost crying at that time because I could not explained how happy I was. Everyone cheered the loudest. We clapped as hard as we can. We finally made it after almost 5 years, we struggled to get the certification as an IB World School. Now, the teachers should not worry about IB anymore and we, form 5 can concentrate in our studies for SPM. yeah



   How bout KPOP? hahaha okay this is the most annoying topic, I think? yeah, I'm still an EXO-L. I'm not in multifandom. Sekarang ni aku tengah tunggu EXO nak comeback je. Tak lebih hahaha. Tapi masalahnya, takde berita sangat pun pasal diorang nak kambek. Yang aku tahu, diorang akan comeback maybe bulan Julai atau Ogos something. Tak sabar owyesh. Oh yang paling aku tak suka, tak puas hati, fanwars yang berlaku kat twitter sejak dua menjak ni. Gosh, teruk sangat kot peperangan antara Armys dengan other fandoms especially EXO-Ls. Serious talk, diorang annoying gila nak mati. Kalau korang ni army, mohon maaf awal-awal sebab aku anti sikit dengan fandom korang okay. Not semua la. Sis aku army jugak, tapi yang annoying namati ni geng-geng armys yang tak matured lagi. Budak-budak baru nak up konon.

   Diorang punya fanwars ni sampai kiamat pun tak habis kalau semua asyik nak twist masing-masing punya fakta. Aku yang nengok pun penat. Sampai rasa tak best gila bila scroll down twitter lepastu adala tweet-tweet yang berunsurkan fanwars tu. Pening kepala taudak. Takleh ke bring world peace untuk jangka masa panjang. Korang tak penat eh asyik gaduh 24/7. duh.

   I don't know what's wrong with my wifi right now. So, I guess I have to end this entry. See ya in few days or maybe weeks, months or (even worse) years. Bye.
CREDIT